niedziela, 12 czerwca 2011

Owsiana "szarlotka"

Czas przygotowania: 15 min.

Składniki:

  • Płatki owsiane - 4 łyżki
  • 1 duże jabłko
  • Rodzynki - 1 łyżka
  • Kubeczek jogurtu naturalnego (150g)
  • Wiórki kokosowe - 2 łyżeczki
  • Cynamon - 1 łyżeczka
  • ½ szklanki wrzącej wody

Przygotowanie:

  1. Płatki owsiane wsypujemy do miseczki.
  2. Zawartość miseczki zalewamy wodą i odstawiamy na 2-3 min. do namięknięcia.
  3. Jabłko kroimy w kosteczkę. Pokrojony owoc wrzucamy do płatków.
  4. Wsypujemy cynamon. Mieszamy.
  5. Zalewamy jogurtem naturalnym zawartość miseczki.
  6. Dodajemy wiórki kokosowe i rodzynki.
  7. Całość dokładnie mieszamy.


Energia

472kcal

Białko

13.58g

Tłuszcz

13.4g

Węglowodany

72.3g


Smacznego! J

1 komentarz:

  1. Ja mam takie płatki, które wymagają gotowania. Bardzo często jadam owsiankę:)

    OdpowiedzUsuń

Podobne posty

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...