niedziela, 26 czerwca 2011

Rybno-brokułowa kanapka na ciepło

Dzisiaj mam dla Was wersję typowo-polskiego fast-foodu z lat 70, jak głosi Wikipedia, jednak w nieco zmodyfikowanej wersji. Idealna na obiadek czy śniadanie :-)

Czas przygotowania: ok. 25 min.

Składniki:

  • Brokuły - 120g
  • Tuńczyk w sosie własnym - 2 łyżki
  • Kefir - 1 kubeczek
  • Ser żółty -2 plasterki
  • Chleb graham - 3 kromki
  • Pieczarka - 1 szt.
  • Zioła prowansalskie

Przygotowanie:

  1. Brokuły myjemy i gotujemy.
  2. Ugotowane warzywo drobno kroimy i obkładamy nim pieczywo.
  3. Kroimy pieczarki w kostkę, a ser w drobne paski.
  4. Na wierzchu kanapek rozkładamy pieczarki i tuńczyka. Całość przykrywamy pokrojonym serem.
  5. Przed zapiekaniem posypujemy ziołami prowansalskimi.
  6. Wstawiamy do piekarnika na około 10 min. Pieczemy w temperaturze 180 st. C.
  7. Podajemy gorące, z kubeczkiem kefiru do picia :)






Energia



396kcal | 498kcal (z kefirem)



Białko



28,26g | 35,06g



Tłuszcz



11,89g | 15,89g



Węglowodany



51,78g | 61,18g



Smacznego! :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Podobne posty

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...