poniedziałek, 25 lipca 2011

Sałatka z surimi


Po dniu spędzonym na zakupach i odkryciu w sobie kulinarnego fetyszyzmu (kupowanie rzeczy, które mogą ułatwić mi pracę w kuchni lub uzupełnić moje konsumpcyjne rytuały) mogłam wreszcie znaleźć się w moim królestwie. Z tego wynikła sałatka z paluszkami krabowymi, którą podałam na kolację.
Czas przygotowania: 10 min., 15 min. (z oczekiwaniem)
Składniki: 
  • 8 paluszków surimi
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 jajko
  • 2 małe ogórki kiszone
  • kilka gałązek koperku
  • ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:
  1. Kroimy paluszki surimi i ogórki w kostkę.
  2. Jajko gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w kostkę.
  3. Czosnek przeciskamy przez praskę.
  4. Wyżej wymienione składniki sałatki łączymy i mieszamy z jogurtem naturalnym.
  5. Koperek drobno siekamy.
  6. Sałatkę przyprawiamy pokrojonym koperkiem, solą i pieprzem.

Energia 240kcal
Białko 22.22g
Tłuszcz 7.87g
Węglowodany 19.33g
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Podobne posty

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...